Rekisteröinti onnistui. Kirjaudu sisään.

Tervetuloa! Ratkaisemme. Yhdessä.

Tervetuloa! Ratkaisemme. Yhdessä.

Tarkista salasana.

Suomalainen startup auttaa brittejä selviämään koronasta

Suomalainen startup-yritys Leadoo Marketing Technologies auttaa brittipäättäjiä koronavirustilanteen selvittämisessä. Brittien kansallinen terveyspalvelu NHS otti Leadoon kehittämän Corona Help UK -chatbotin avukseen.

8.4.2020 Kirsi Riipinen
0

Botti kerää tietoja tartunnan saaneen kontakteista osoitteessa corona-help.uk. Se kysyy esimerkiksi, onko vastaaja tehnyt töitä kotona tai  käyttänyt julkista liikennevälinettä. Onko hän tavannut omaan talouteen kuuluvien lisäksi muita ihmisiä?

Jani Laakso, Leadoon teknologiajohtaja, kertoo, että datan tarkoitus on auttaa ensin ymmärtämään tilanne. Tarkoitus on saada tietoa, kuinka rajoitukset ja eristäminen toimivat.

– Britanniassa on ollut paljon poliittista hitautta, ja ajantasaisen datan tarve on suuri. Botin keräämä tieto on yksi pala saada tilannetta nytkähtämään eteenpäin.

Rajoituksia ei päästä purkamaan ennen luotettavaa tilakuvaa. Data siirretään reaaliaikaisesti päättäjille.

– Me tarkastamme ristiin botista tulevan tiedon. Ristiintarkastamista varten meillä on useita lähteitä ja keinoja, Laakso kertoo.

8000 ihmistä on jo vastannut

Vastikään käyttöönotettuun bottiin on vastannut noin 8 000 ihmistä. Leinonen sanoo, että trendi alkaa näkyä jo nyt. Kun tieto botista leviää, myös vastaajia saadaan mukaan lisää.

Corona Help UK -bottiin vastaaminen perustuu vapaaehtoisuuteen. Yksityisyys pysyy suojattuna, sillä botti ei kysy nimeä vaan ainoastaan vastaajan postinumeron.

Tarkoitus on kerätä päättäjille tietoa siitä, kuinka rajoitukset ja eristäminen toimivat. Kaikki vastaukset siirtyvät reaaliaikaisesti brittihallituksen tiedoksi.

Leadoo Marketing Technologies on perustettu vasta pari vuotta sitten, ja se kehittää verkkosivustojen räätälöityjä chatbot-ratkaisuja. 

Leino kertoo, että  Corona Help UK on ensimmäinen NHS:n hyväksymä ulkopuolinen sovellus.

Tätä ennen Leadoon chatbotit ovat esimerkiksi auttaneet sivustoille saapuneita etenemään ostopolulla tai suoraan oikean yhteyshenkilön pakeille.

Britannian markkinoiden valloituksessa Leadoolla on ollut taustatukena sijoitusyhtiö OpenOcean, joka tunnetaan Euroopassa uusiin markkinointiteknologioiden investoijana.

Kirjoittajasta

Kirsi Riipinen

Kirsi Riipinen on helsinkiläinen vapaa toimittaja, joka kirjoittaa taloudesta ja terveydestä mediaan ja yritysjulkaisuihin.