Tunnen henkilökohtaisesti muutaman ravintolayrittäjän ja siellä tuska on kova. Yrittävät lähes nollahinnalla ( 4€/ annos...) myydä ruokaa noutoon tai vietäväksi.
Mahdollisuudet annosmyyntiin voisivat parantua, jos ravintolat saisivat esimerkiksi 500€ kuljetussetelin kattamaan ruoan viemiskuluja. Nyt moni joutuu tyytymään vain noutoannoksiin, kun ei ole kannattavaa viedä annoksia tilaajille.
Ja jokin keino tai helpotus kaivataan ravintoloille myydä annoksia enemmän kaupoille. Myös S ja K pitäisi haastaa talkoisiin ottamaan paikallisten ravintoloiden valmiita annoksia myyntiin.
Esim. 20 annoksen myynti pienelle ravintolalle on nyt iso asia eikä se heilauta minnekään massiivisia HK- ja Atria-konserneja. Kaupassahan ihmiset käyvät vaikka ravintolassa ei nyt voikaan nauttia annoksia. Moni kauppa saisi myyntiin myös jotain uutta mm. aasialaista ruokaa.