Rekisteröinti onnistui. Kirjaudu sisään.

Tervetuloa! Ratkaisemme. Yhdessä.

Tervetuloa! Ratkaisemme. Yhdessä.

Tarkista salasana.

Kerro ongelma tai kysy. Ratkaisemme Suomen ongelmia yhdessä.

Tarkista salasana.

Nurkan takaa tullut tilanne on teettänyt moninkertaisen määrän hallinnollista työtä

30.3.2020 Juhana Siren
0

Olen yksinyrittäjä, verkkokaupan pitäjä. Tavarantoimituksissa on ollut viiveitä jo kiinalaisesta uudestavuodesta asti, mutta nyt myös kuluttajatilaukset ovat vähentyneet noin 75%, minkä lisäksi verkkokaupan ulkopuoliset oppilaitostilaukset ja suuremmat projektityöt ovat kokonaan jäissä. Uskon vakaasti, että tästä kyllä päästään yli, mutta se ottaa väkisinkin aikansa. Tilapäistä tukea, yhteistyötä ja hyviä ideoita tarvitaan kipeästi. Itse olen valmis tulemaan vastaan niin pitkälle kuin pystyn, kunhan vain saan pakolliset laskuni maksetuksi.

Nurkan takaa tullut tilanne on teettänyt moninkertaisen määrän hallinnollista työtä, kun pitää selvittää mihin maksuihin saa lykkäystä, mistä voi hakea tukea, mistä ehkä saisi lainaa, kannattaako sitä hakea, mistä ja milloin on saatavissa tavaraa ja paljonko, mikä on projektien ja asiakkaiden tilanne... Kaikki tähän kuluva aika on siis ydinliiketoiminnalta pois, saati sitten uuden kehittämiseltä. Jos nyt luvataan maksaa kehittämiskonsultin palkkiosta osa, niin sekin on periaatteessa hyvä asia, mutta ensin täytyy miettiä onko varaa omaan osuuteen ja onko aikaa kunnolliseen keskusteluun.

Yli 20 vuoden IT-alan kokemuksella pystyn helposti antamaan etätukea ja kouluttamaan ihmisiä, mitä osin teenkin pyydettäessä, mutta sellaista ei polkaista laajempaan mittaan ihan tyhjästä; pitäisi tavoittaa kohdeyleisö ja kehittää toimiva materiaali.

Keskustelu