Kansa saadaan osallistumaan talouden jälleenrakentamiseen työnteolla. Yrittäjyyttä tulee tukea veroja keventämällä. Kulutusta saadaan myös lisää veroja keventämällä.
Veronkorotuksilla saadaan pahimmassa tapauksessa kansa kaduille. Kannattaa lukea historiaa aiempien talouden romahdusten syistä ja seurauksista. Niihin on liittynyt usein myös nälkä, ilmastonmuutokset, kulkutaudit, kansainvaellukset ja sodat.
Inhorealismi on vaikeina aikoina voimavara. Tulee vähemmän ikäviä yllätyksiä nurkan takaa. Julkinen talous on mitoitettava tulojen mukaan. Velkaraha on viimeinen vaihtoehto, koska korot nousevat kuitenkin jossain vaiheessa pitkän nollakorkojen jakson jälkeen.
Rakennemuutokset tarkoittavat myös koko nykyisen tukijärjestelmän mittavaa remontti eikä pelkästään sosiaalietuuksien remonttia. Samoin on syytä pienentää nykyistä byrokratiaa.
Työnteon uudelleenohjausta tullaan tarvitsemaan näiden rakenneuudistusten yhteydessä tuottavalle puolelle. Investoidaan mieluiten kestävään tuotantoon ja tulevaisuuteen. Ne yritykset, joita tuetaan olisi perusteltua valikoida huoltovarmuuden, omavaraisuuden ja kiertotalouden näkökulmasta. Näiden yritysten innovatiiviset ratkaisut sopivat tulevaisuuden vientituotteiksi.
Lisäksi tulee mennä pahimman skenaarion mukaan ja lähteä olettamuksesta, että globalisaation synnyttämät pitkät tuotantojetjut ja suurten yksittäisten tuottajien aika on ohi. Riippuvuus lääkkeistä, komponenteista, varaosista, laitteista jne. on uhka sekä terveydelle, että taloudelle, jos saatavuus tyrehtyy.