Rekisteröinti onnistui. Kirjaudu sisään.

Tervetuloa! Ratkaisemme. Yhdessä.

Tervetuloa! Ratkaisemme. Yhdessä.

Tarkista salasana.

Kerro ongelma tai kysy. Ratkaisemme Suomen ongelmia yhdessä.

Tarkista salasana.

HEIKOIN LENKKI KUNTOON viruksen leviämisen estämiseksi

31.3.2020
0

HEIKOIN LENKKI KUNTOON viruksen leviämisen estämiseksi!
Normaalioloihin on päästävä mahdollisimman pian – sekä talouden syöksykierteen että sosiaalisten ongelmien kasautumisen katkaisemiseksi !
Tätä varten heikoin lenkki - viruksen leviäminen n 400.000 päivittäisen kaupassa käynnin aikana - on saatava mielestäni korjattua nopeasti ja määrätietoisilla toimenpiteillä.
Kaupassa on käytävä myös näissä poikkeusoloissa.
Ostosten aikana kosketamme samoja pintoja kuin muutkin asiakkaat;
• ostoskärryt ja – korit, tuotteet joita otamme käteen ja palautamme hyllyyn/tiskille, ruokakauhat itsepalvelu buffeessa, näppäimistö, jne.
Valmiuslain asetuksella ja viranomaisten ohjeistuksella tulisi edellyttää ;
• että jokainen ruokakauppa sijoittaa riittävän määrän käsidesi pisteitä kaupan tulo – ja poistumisporttien yhteyteen. Vaihtoehtona kaupan tai asiakkaan omat kertakäyttö käsineet. Itsekontrolli ja tarvittaessa sanktio.
• että jokainen asiakas kauppaan tullessaa ja kaupasta lähtiessään desinfioi kätensä. Pulloautomaattien yhteydessä kaupassa on yleensä myös yksi piste jossa voi pestä kätensä. Itsekontrolli ja tarvittaessa sanktio.
• julkinen taho huolehtii, että käsidesivälineitä toimitetaan kaikille kaupoille riittävästi ja välittömästi
• tämä toimintaohjeistus pitäisi myös jakaa EU ministerien kautta muille EU maille tiedoksi !
Toki on tiedossa, että käsidesiä on ollut vaikea saada. Uskoakseni kuitenkin – jos niin halutaan ja päätetään – käsidesiä saadaan viranomaisten avulla hankittua.
Tämä poikkeuksellinen toimintatapa kauppa-asiointiin tarvitaan pikaisesti ja sitä on tarve jatkaa useita kuukausia kun välttämätön yhteiskunnan ja talouden normalisointi etenee.

Keskustelu