Rekisteröinti onnistui. Kirjaudu sisään.

Tervetuloa! Ratkaisemme. Yhdessä.

Tervetuloa! Ratkaisemme. Yhdessä.

Tarkista salasana.

Kerro ongelma tai kysy. Ratkaisemme Suomen ongelmia yhdessä.

Tarkista salasana.

90-luvun kokenut tarjoaa apuaan

31.3.2020
0

Olin 90-luvun laman aikaan rahoituslaitoksen (pankin) palveluksessa, ensin yritysrahoituksessa ja sen jälkeen selvittämässä juridisia sotkuja. Lienen niitä harvoja, jotka ovat a) nähneet po. laman hoidon niin keskeltä tapahtumia ja b) edelleen aktiivisesti työelämässä.
Pelkään, että samat virheet toistetaan (jo nyt sellaisia äänensävyjä on ilmassa) ja maa ajetaan valtavaan talouskriisiin - josta seuraa suuri määrä muita ongelmia.
Ongelmia ei osata yritystasolla lähestyä oikein, eikä kriisiä ja sen syvyyttä ja kompleksisuutta edes osata hahmottaa oikealla tavalla.
Näen jo nyt suurena riskinä esim. sen, että suuri osa kiinteistöistä on ulkomaisten sijoittajien omistuksessa, eivätkä nämä sijoittajat ole valmiita joustamaan vuokrien maksussa. Ulkomaisten sijoittajien Suomessa toimivat managerit a) eivät uskalla esittää sellaisia toimi, joita heidän pitäisi ja b) eivät usein myöskään hahmota edessä olevia hyviä ja useimmiten katastrofaalisen huonoja vaihtoehtoja.
Toivon, että 90-luvun laman hoitaneita (itseni mukaan lukien) käytettäisiin apuna tilanteen hoitamisessa. Pelkään kuitenkin a) ettei käytetää ja b) lähes kaikki ovat jo eläkkeellä, eivätkä halua enää antaa apua (näin monet ex-kollegat ovat antaneet ymmärtää). Talvisotahenkeä ei kaikilla ole riittävästi - ja sitä toden totta nyt tarvittaisiin.

Olen valmis antamaan osaamiseni, kokemukseni ja työpanokseni käyttöön, jotta voin osaltani auttaa tämän, varmaan vuosikymmeniin pahimman, kriisin voittamisessa.

Yt. Markku Aho
[email protected]

Keskustelu