Rekisteröinti onnistui. Kirjaudu sisään.

Tervetuloa! Ratkaisemme. Yhdessä.

Tervetuloa! Ratkaisemme. Yhdessä.

Tarkista salasana.

Kerro ongelma tai kysy. Ratkaisemme Suomen ongelmia yhdessä.

Tarkista salasana.

Voisivatko yksityiset hammaslääkärit siirtyä kunnan palvelutuottajiksi

30.3.2020 Pekka Mehtälä
0

Ongelma joka huolettaa on tietenkin yrityksen selviäminen tämän kriisin läpi. Olen yksityishammaslääkäri ja toimin pienellä paikkakunnalla. On hankalaa ajatellakkaan etätyötä tai muuta. Toki on kuulunut uutista yrittäjien liittämisestä työttömyysturvan piiriin, mutta pitääkö yritys ajaa konkurssiin ensin? Saman yrityksen uudestaan pystyttäminen tulee olemaan kovin vaikeaa.
Samalla ELY-keskuksen tukea saa johonkin sopeuttamistoimintaan, vaikea on erikoisalapalveluun keskittyneen yrityksen sopeuttaa toimintaa.
Ratkaisuksi ehdottaisin yksityisten pienien toimijoiden, erityisesti hammaslääkärien, toiminnan väliaikaisen yhdistämisen kunnalliseen toimintaan, jolloin yksityishoitolan hinnat voidaan laskea samalle tasolle kuin kunnan hoitoloiden, lisähyöty tästä tulee kun kriisin jàlkeen lisääntynyt hoidontarve voidaan purkaa yhteistyössä kunnan ja pienten tekijöiden toimesta.
Toisaalta verottajan puolelta voitaisiin ainakin ennakkoverot jättää perimättä, kun liikevaihto putoaa väkisinkin melko alas.
Vielä lennokkaampi idea on yritysten yhteinen kassa, johon yrityksen voivat liittyä jollain summalla, josta varmistetaan yritysten pystyssä pysyminen kriisin yli. Kassaan ohjataan myös osa valtion tuesta. Näin ei hukata resurssia ja helpommin voidaan räätälöidä apua per/yritys.

Keskustelu