Rekisteröinti onnistui. Kirjaudu sisään.

Tervetuloa! Ratkaisemme. Yhdessä.

Tervetuloa! Ratkaisemme. Yhdessä.

Tarkista salasana.

Kerro ongelma tai kysy. Ratkaisemme Suomen ongelmia yhdessä.

Tarkista salasana.

Ongelmana pienyrittäjien akuutti kassakriisi, somehyökkäykset ja paikallisen yrittäjäyhdistyksen resurssit

30.3.2020 Nana Hyry
0

HANKO: Ongelmana pienyrittäjien akuuttikassakriisi, somehyökkäykset ja paikallisen yrittäjäyhdistyksen resurssit

Toimin Hangon Yrittäjien puheenjohtajana ja yritämme täällä pää punaisena keksiä keinoja, jolla yrittäjämme selviäisivät kriisistä yli. Hätäviestejä tulee kymmenittäin joka päivä. Vaikka erilaisia tukia on haettavissa, niistä ei ole apua akuuttiin kassakriisiin. Esim. paikallinen hotelliyrittäjä (Hotel Bulevard) joutui lomauttamaan henkilökuntansa ja nyt ihmettelee, mistä repii rahat viimeisiin palkkoihin, kun tulot loppuivat seinään. Hän hyppäsi puikkoihin vasta viime vuoden lopulla ja ensimmäinen sesonki piti olla ovella.

Pikkupuotien kauppiaat/ravintolat/muut firmat eivät uskalla pitää ovia auki, koska somessa lynkataan samantien vastuuttomaksi koronanlevittäjäksi, vaikka kaupoissa on tähän aikaan vuodesta ehkä juuri se yksi asiakas kerrallaan. Tosin samat tyypit ryysivät jossain Tokmannilla aamusta iltaan.

Olemme HY:n hallituksen kanssa ideoineet kaikkea mahdollista mm- hotellihuoneiden muuttamisesta etätyöhuoneiksi, fb-sivustoa jossa esitellään yritysten poikkeavat käytännöt (mutta jotka kuitenkin palvelevat) Hanko palveluksessanne - Hangö till er tjänst. Mutta meilläkin kaikilla omat firmat ja omat huolet ja jaksaminen jo nyt äärirajoilla. Konkreettista apua tarvittaisiin myös paikallisille yrittäjäyhdistyksille, jotta he pystyvät auttamaan alueensa yrittäjiä. Olemme sitä pyytäneetkin mm. Uudenmaan Yrittäjiltä ja Novagolta, mutta ei taida heilläkään olla resursseja.

Hanko on siitä onnellisessa asemassa, että moni pk-seudulta tullut kakkosasukas on nyt paennut Hankoon turvaan. Heillä on sydän paikallaan ja tukevat mielellään paikallisia yrityksiä. Somehyökkäysten takia sekin on vaikeaa, täytyisi yöllä liikkua ;) Olemme HY:n hallituksen kanssa ideoineet näistä Hanko-frendeistä bisnesenkeleitä, jotka tukisivat valitsemaansa yritystä nopeasti ja helposti ilman pitkiä prosesseja ja byrokratiaa. Mielestämme helpoin tapa olisi joko 1) lahjoittaa yrittäjälle 4999e tai 2) lainata yritykselle nollakorolla x euroa ilman vakuuksia. Emme vain tiedä, miten tämän käytännössä hoitaisimme, onko olemassa joku valmis malli? Enkä tiedä, kuinka moni tähän lähtisi, mutta uskon, että yllättävän moni. Juuri nämä kakkosasukkaat haluavat, että hankolaiset yritykset ovat täällä kriisin jälkeenkin. Hankolaista perusduunaria ei voisi vähempää kiinnostaa.

Keskustelu