Tarvitsemme ratkaisuja.
Tule mukaan, etsimme ne yhdessä.
Yhdistämme Suomen voimat.

Suomi on suuressa vaarassa. Meidän pitää pelastaa tänään se, mikä voidaan pelastaa. Samaan aikaan on rakennettava pohja paremmille päiville, jotka tulevat kriisin jälkeen.

Yhdistämme voimamme tällä sivustolla. Muodostamme talouden tilannekuvan, tunnistamme ongelmat ja etsimme ratkaisut.

Moni kokee, että on yksin ja omillaan. Onneksi se ei ole totta. Olemme samassa veneessä.

Äänemme kuuluu sellaisella voimalla, johon vain tämä yhteisö yhdessä pystyy. Mitään tällaista ei ole aiemmin tehty. Nyt on aika. Tarvitsemme sinua. Tule mukaan!

Miksi talouskriisi.fi – vaikuttajien terveiset #1

Talouden pysäyttäminen kuukausiksi johtaa myös terveyskriisiin. Sen vuoksi meidän pitäisi keskittää kaikki voimat tehohoidon puskureiden ja testauskapasiteetin nopeaan nostoon, jotta voisimme alkaa purkamaan rajoituksia hallitusti ja mahdollisimman pian.

Pekka Lundmark

Kriisinhoidon keskellä on panostettava kriisistä ulos -ajatteluun. Nyt ei ole varaa yhteenkään turhaan konkurssiin. Valmiuslain käytöstä päättäessään eduskunta oli täysin yksimielinen. Nyt tarvitaan samaa porukkahenkeä – kaikki pidetään mukana, ketään ei jätetä. Tästä kriisistä selvitään vain yhdessä.

Pekka Haavisto

Kestämme paineen yhdessä, kun osallistumme vastuullisesti ja hyväksymme sen, ettei kaikki mene suunnitelmien mukaan.

Tarja Filatov

Viimeiset 40 vuotta on politiikassa pidetty vapautta tärkeämpänä kuin turvallisuutta. Nyt turvallisuudesta tulee tärkeämpi kuin vapaudesta.

Unto Hämäläinen

Suomi on elinaikani pahimmassa kriisissä. Terveys ja talous eivät ole tässä tilanteessa vastakkain. Maan toimintakyky on palautettava mahdollisimman pian.

Timo Ritakallio

Miksi talouskriisi.fi – vaikuttajien terveiset #2

Nyt syntyy raskaan sarjan kansanliike Suomen talouden ja työpaikkojen pelastamiseksi. Mukana!

Timo Metsola

Tärkeintä tässä poikkeuksellisessa tilanteessa on turvata ihmisten työpaikat ja toimeentulo. Se pystytään tekemään parhaiten turvaamalla yritysten maksuvalmius ja toimintaedellytykset.

Antti Palola

Väliaikainen perustulo turvaisi työntekijöiden ja yrittäjien toimeentulon kriisitilanteen aikana. Lisäksi on harkittava liike- ja asuinhuoneistojen määräaikaista vuokrasäännöstelyä.

Pia Lohikoski

Kansantaloudet ja yritykset ovat kuin formula-autoja, joille seuraavan suoran kannalta tärkeintä on tulla mutkasta mahdollisimman hyvällä vauhdilla ja asenteella. Olemme nyt neulansilmämutkassa ja teemme hartiavoimin töitä pitääksemme kaikki autot radalla. Mutta mietitään samalla myös sitä, miten tulemme mutkasta ulos kilpailijoitamme kovemmalla vauhdilla.

Risto Siilasmaa

Olennaisinta nyt on huolehtia jokaisen ihmisen selviytymisestä suuren laman aikana, on kyseessä sitten työnantaja tai työntekijä. Olemme yhdessä ja vain yhdessä selviydymme.

Outi Alanko-Kahiluoto

Suomen talous on nyt pahemmassa pudotuksessa kuin 1992 suuren laman aikana. Mittaamattomat vahingot uhkaavat työpaikkoja, yrityksiä ja valtiontaloutta.

Pertti Korhonen

Vakavan ja akuutin kriisin hoidon ohella pitää huolehtia, että Suomen veturiyritykset jaksavat tämän yli. Muuten emme toivu koskaan.

Jyri Häkämies

Tavoite: suora yhteys kentältä talouden päättäjille

Nämä tunnetuilta vaikuttajilta saamamme viestit kertovat, miksi talouskriisi.fi tarvitaan, ja lisää kommentteja alempana. Kymmenet tuhannet yritykset ovat ajautumassa vakaviin maksuvaikeuksiin koronaviruksen vuoksi. Moni kokee, että on yksin ja omillaan. Onneksi se ei ole totta. Olemme samassa veneessä, pandemian hirmumyrskyssä.

Suomen, suomalaisten ja hyvinvointivaltion kannalta on olennaista, että kriisi hallitaan. Päätösten tueksi on luotava ymmärrys tilanteesta ja tietoa ratkaisuista. Heti. Joka päivä. Kunnes kriisi on ohi.

Me teemme tämän mahdolliseksi. Haluamme rakentaa suoran yhteyden yritysten, asiantuntijoiden ja päättäjien välille – ja tukea näin heidän kaikkien arvokasta työtään.

Tämä kampanjasivu on uuden palvelun ensimmäinen askel. Haastamme sinut ja tuhansia muita vaikuttajia mukaan, jotta palvelu saa tuekseen mahdollisimman suuren aktiivisen yhteisön. Julkaisemme varsinaisen talouskriisi.fi-palvelun lähipäivinä. Pysyt ajan tasalla, kun painat punaista nappia ja liityt joukkoomme.

Mitä olemme ja mitä emme ole

Talouskriisi.fi on perustettu talouden poikkeusolojen tarpeita varten. Emme ole käynnistäneet toimintaamme minkään poliittisen liikkeen tai etujärjestön aloitteesta emmekä aja minkään yksittäisen tahon etua. Olemme yritysten, politiikan, etujärjestöjen ja hallinnon päättäjien ja asiantuntijoiden riippumaton kansanliike. Toimimme yksityishenkilöinä ja omasta halustamme. Edistämme Suomen etua.

Palvelumme ei kilpaile minkään nykyisen palvelun tai instituution kanssa, ja tuottamamme näkemykset ovat vapaasti kaikkien hyödynnettävissä ja jaettavissa. Palvelun tuottamisesta ja kehittämisestä vastaa tätä tarkoitusta varten perustettu voittoa tavoittelematon yhtiö, jonka omistaja on sarjayrittäjä Mika Mäkeläinen.

Yhdistämme Suomen voimat. Mitään tällaista ei ole aiemmin tehty. Nyt on aika. Tarvitsemme sinua. Tule mukaan!

Miksi talouskriisi.fi – vaikuttajien terveiset #3

Huomista ei ole peruutettu, ja huomisen Suomi rakennetaan nyt. Jokainen suomalainen on pidettävä mukana tässä kyydissä.

Harri Saukkomaa

Päättäjät tarvitsevat laajan tuen, jotta kriisistä selvitään. Kriittinenkin viesti voi olla rohkaiseva ja rakentava. Tarvitsemme entistä enemmän yksituumaisuutta ja yhteistyötä.

Pekka Aittakumpu

Korona muuttaa maailman ja markkinat. Suomi tarvitsee nopeasti uuden innostavan pelikirjan. Entinen vanheni käsiin.

Miska Rajasuo

Jokaisen pitää nyt itse päättää, rakentaako yhteistä tulevaa vai repiikö ja etsiikö syyllisiä niistä, jotka kantavat vastuuta. Ei ole varmoja vastauksia, on vain parhaita arvauksia ja loputonta toivoa, että ne osuvat oikeaan. Selviäminen riippuu nyt yhteydestä toisiimme.

Petri Rajaniemi

Pk-yrittäjille ja yksin yrittäjille pitää saada suoraa tukea nopeasti ja ennakkoon. Selvitykset voidaan toimittaa jälkikäteen.

Kaisa Juuso

Kansainväliset esimerkit osoittavat, että massojen testaaminen ja tiukat karanteenitoimet ovat kestävämpi vaihtoehto sekä terveyden että talouden kannalta.

Heikki Vestman

Miksi talouskriisi.fi – vaikuttajien terveiset #4

Nyt on hyvä aika opetella rakentavaa yhteiskunnallista keskustelua repivän vastakkainasettelun sijasta. Olemme samalla puolella ja mitä enemmän opimme tekemään yhdessä, sen paremmin selviämme.

Merja Mäkisalo-Ropponen

Meidän täytyy kohdata faktat ilman kaunistelua ja varautua pahimpaan. Ennakoivat ratkaisut tukevat selviytymistä. Yllätymme myönteisesti, jos pahin ei toteudu.

Hans-Peter Siefen

Joka toisen työllistää – edes hetkeksi – on Sankari.

Tom Liljeström

Edessämme on todella paha maailmanlaajuinen lama. Hyvinvointivaltion pohja pettää, jos yrityksiä alkaa mennä laajamittaisesti konkurssiin.

Terhi Koulumies

Nyt on oikea aika purkaa kansallisen menestyksen esteitä tulevien investointien tieltä. Kun välitön kriisi alkaa hellittää, talouden pyörät on saatava pyörimään ilman viivytyksiä.

Olli Muurainen

Jos emme tule isosti yrittäjiä vastaan, Suomi valuu kohti tytäryhtiötaloutta. Pienet syöksyvät kuiluun, ja ulkomainen suursijoittaja ottaa sen, minkä haluaa.

Matti Apunen

Rajalliset resurssit tulee suunnata niiden yritysten pelastamiseen, jotka olisivat pystyneet jatkamaan toimintaansa ilman pandemiaa. Kaikkia yrityksiä ei voi, eikä pidä pelastaa, mutta elinkelpoiset tulee auttaa kriisin yli.

Kim Väisänen

Miksi talouskriisi.fi – vaikuttajien terveiset #5

Nyt jos koskaan meidän kannattaa puhua tunteista – rohkeasti ja häpeilemättä. Yksilöiden ja yhteisöjen henkinen kestävyys vahvistuu, kun hyväksymme kaikenlaiset tunteet.

Jarkko Rantanen

Tämä työ vaikuttaa todella hyvältä, nopealta ja tarpeelliselta.

Juha Itkonen

Pk-yritysten konkurssiaallon ja massatyöttömyyden estää vain suora, vapaasti käytettävissä oleva rahallinen tuki, ei mikään omaa vapaata rahaa vaativa hanketuki.

Lulu Ranne

Toivon nopeita ja viisaita käytännön tekoja yritysten auttamiseksi, jotta potentiaalinen massatyöttömyys ei langettaisi pandemiasta samanlaista tai vielä traagisempaa laskua kuin 90-luvun lama aiheutti.

Anna Perho

Suomen talous ei ollut tasapainossa edes ennen koronakriisiä ja kriisi vie sitä radikaalisti huonompaan suuntaan.

Sinuhe Wallinheimo

Kuluttaminen on välittämistä. Jouduitko perumaan siivoojan kotieristyksen vuoksi? Etkö pääse käymään salilla? Pidä maksut pyörimässä, nyt ei ole aika säästää.

Timo Lappi

Mitä pitempään kulkutauti kestää, sitä enemmän talous sakkaa. Talouden pitää saada pyöriä koko ajan edes säästöliekillä, jotta tilanteen oikaiseminen tulevaisuudessa helpottuu.

Janne Sankelo

Miksi talouskriisi.fi – vaikuttajien terveiset #6

On ehdottoman tärkeää, että saamme jokaisen ymmärtämään henkilökohtaisen vastuun merkityksen. Ennakointi ja toiminnan nopeus ratkaisevat kriisin tukahduttamisessa.

Kike Elomaa

Tapahtui räjähdys, joka synnytti todella syvän kuopan. Nyt on omissa käsissämme, kaivammeko kuoppaa syvemmäksi vai kaivammeko itsemme kuopasta ylös.

Jyri Linden

Taloustsunami lamaannutti palveluelinkeinon vaarantaen koko kansantalouden ja hyvinvointiyhteiskunnan. Tsunamin vaikutuksia pitää kyetä loiventamaan, jotta sen tuhovoima laantuisi mahdollisimman heikoksi.

Timo Saranpää

Pitää estää velkarahalla konkurssiaalto ja ajaa työelämän joustot pysyviksi.

Markku Eestilä

Nyt on äärimmäisen tärkeää, että niissä yrityksissä, joissa on tarve vain koronavirukselta suojautumiseen, jatkettaisiin liiketoimintaa muuten mahdollisimman normaaliin tapaan. Nämä yritykset pitävät talouden rattaat nyt pyörimässä!

Markus Lohi

Mitä vaaditaan, jotta selviydymme sekä terveys- että talouskriisistä? Määrätietoisia, etupainotteisia ja mittavia päätöksiä.

Joonas Könttä

Miksi talouskriisi.fi – vaikuttajien terveiset #7

Taloutta tuhotaan ennätysvauhtia ja osin turhaan. Toimenpiteet pitäisi kohdentaa erityisryhmiin ja vapauttaa muu toiminta.

Markus Oksa

1990-luvun kriisistä noustiin, kun vaikeana aikana panostettiin tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaan. Nyt tarvitaan samaa. Business Finland voimakkaasti tukemaan yrityksiä ja korkeakouluja yhteisiin toimiin.

Tuomo Rönkkö

Koronakriisin exit-strategia luo toivoa paluusta kriisin jälkeiseen aikaan – miten rakennetaan uusi normaali?

Salla Luomanmäki

Talouskriisin syy ei ole taloudellinen vaan epidemiologinen. Talous selviää, koska kysyntä on potentiaalisesti olemassa.

Kimmo Kiljunen

Hyvinvoinnin uusjako, kuka selviää ja kuka putoaa.

Arja Juvonen

Yrityksiä eivät pelasta muut kuin maksavat asiakkaat! Tukea tarvitaan siihen asti.

Jussi Wihonen

Tämä kriisi on ultramaraton. Sinun tulee huolehtia myös fyysisestä kunnostasi, jotta jaksat tehdä viisaita päätöksiä.

Matti Vestman

Viesti kuiskaamalla, jos kaikki muut huutavat.

Marko Kulmala