Rekisteröinti onnistui. Kirjaudu sisään.

Tervetuloa! Ratkaisemme. Yhdessä.

Tervetuloa! Ratkaisemme. Yhdessä.

Tarkista salasana.

SAA apua!

Tässä linkkejä ja vinkkejä kriisiapuun

Täällä on ohjeet miten ilmoittaa, itse haluat tarjota apua.

Apua yrityksille ja yrittäjille:

Yksinyrittäjille 2 000 euron toimintatuki

ELY-keskusten tuki mikroyrityksille (1-5 työntekijää)

ELY-keskusten Yritys-Suomi Talousapu -neuvontapalvelun löydät numerosta +358 295024880
Neuvonta auttaa talous- ja maksuvaikeuksissa olevia yrittäjiä. Palvelu on maksuton.

Business Finlandin apu pienille ja keskisuurille yrityksille, jotka ovat kuitenkin yli viiden työntekijän yrityksiä. Tätä pienemmät tukihakemukset käsittellään ELY-keskuksissa.

Finnveran takaustuki yrityksille

Valtion sijoitusyhtiö Tesi on käynnistänyt vakautusrahoitusohjelman keskisuurille yrityksille, jotka ovat kohdanneet tilapäisiä ongelmia koronatilanteen vuoksi.

Tesi rahoittaa 1-10 miljoonan euron sijoituksia auttaakseen yrityksiä, joilla on vähintään kymmenen miljoonan euron liikevaihto ja Suomessa yli 50 työntekijää. Lisäksi ehtona on:

  • Liiketoiminta kannattavaa ennen koronakriisiä
  • Edellytyksiä kannattavaan toimintaan jatkossa
  • Tilanne heikentynyt koronan vuoksi
  • Ei ylivelkaantunut ennen kriisiä

Henkistä tukea yrittäjille ja johtajille:

Johdon terapeutti Tuula Saarela tarjoaa henkistä tukea koronakriisistä kärsiville yrittäjille ja johtajille nyt ilmaiseksi. Tuula on coach ja ratkaisukeskeinen ja logoterapeutti, joka on aiemmin työskennellyt HR-tehtävissä kansainvälisissä yrityksissä. Sähköposti: [email protected].

Aino-Mari Kiianmies (ainomari.com) auttaa johtajia muutoksessa pk-yrityksistä pörssiyhtiöihin. Ilmaisen juttelutuokion voi varata sähköpostilla: [email protected]

 

Juridista apua:

Ida Bergmann tarjoaa ilmaista juridista neuvontaa koronakriisistä kärsiville pienyrityksille ja yhdistyksille työnsä ohella vapaa-aikanaan. Ida on lakimies, joka on työskennellyt muun muassa työ- ja elinkeinoministeriössä. Sähköposti: [email protected].

Systeemiajattelijat tarjoavat apuaan:

Social Change for Systems Innovation Finland on noin 900 systeemiajattelijan epävirallinen verkosto. Mukana on systeemiajattelijoiden lisäksi organisaatio-osaajia, tutkijoita, palvelumuotoilijoita, ohjelmistokehittäjiä ja muita kompleksisten systeemien kehittämisen ja viheliäisten ongelmien kanssa työskenteleviä ihmisiä. Osa on valmis auttamaan ilmaiseksi.

Social Innovation for Systems Change Finland,
Pekka Enroth
[email protected]

Apua työntekijöille:

Jos sinut lomautetaan, ilmoittaudu työttömäksi työnhakijaksi TE-toimistoon viimeistään ensimmäisenä lomautus. Tästä löydät tarkemmat ohjeet.

Yleisen työttömyyskassan YTK:n päivärahalaskurilla voit laskea työttömyyskorvauksen tason. Ammattiliiton työttömyyskassa auttaa myös, jos olet jäsen. Hakemusten käsittelyajat voivat olla pitkiä, kassat ovat varoittaneet.

Jos et kuulu työttömyyskassaan tai et täytä työssäoloehtoa, voit hakea työttömyysturvaa ja muuta toimeentulotukea Kelasta.

Kauppa ja palvelut

Sisumarket ja Shoplocally tarjoavat suomalaisten pienyrittäjien palveluita, kursseja, lippuja ja lahjakortteja.

Ruokakuljetuksia

Foodora

Kauppahalli 24

Menevä murkina

Ruokaboksi

Wolt

NappiNaapurissa voi pyytää ja tarjota apua erilaisiin tarpeisiin. Viestien lukeminen ei vaadi kirjautumista, mutta kirjoittaminen ja vastaaminen vaatii rekisteröitymistä palveluun.

Viihde ja vapaa-aika

Lippu.fi:n, Rockwayn ja Muusikkojen liiton verkkoalusta Keikalla.fi tarjoaa kulttuurielämyksiä virtuaalimuodossa. 

Oopperan ja Baletin virtuaalinäyttämöllä Stage24:llä voit katsoa ja kuunnella tallenteita, trailereita ja tekijöiden haastatteluja. /

Digibaarissa voit pistäytyä drinkillä tutussa tai vieraassa seurassa.

Yle ja Helsingin kaupunki aloittavat TV2:ssa ja Areenassa esitettävät jumppahetket.

Lähetä meille vinkkejä hyvistä ja toimivista palveluista, joista on apua tai iloa arkeen! Julkaisemme erityisesti tietoa ilmaisesta avusta!