Rekisteröinti onnistui. Kirjaudu sisään.

Tervetuloa! Ratkaisemme. Yhdessä.

Tervetuloa! Ratkaisemme. Yhdessä.

Tarkista salasana.

MIKSI talouskriisi.fi?

Tuhannet tai jopa kymmenet tuhannet yritykset ja yrittäjät ovat ajautumassa vakaviin maksuvaikeuksiin koronaviruksen vuoksi. Asiakkaat ovat kadonneet. Tulovirta on lakannut.

Suurten ja keskisuurten yritysten toimitusketjut katkeilevat. Vuokrat ja laskut pitää maksaa. Työntekijöitä lomautetaan ja irtisanotaan. Vielä laajempi joukko pelkää.

Pienten yritysten edessä näkyy musta aukko. Yrittäjien ja yritysjohtajien henkistä tilaa voi kuvata paniikinomaiseksi. Tietoa siitä, mitä apua on tarjolla, ja mistä, ei ole.

Tästä kriisistä selvitään vain, jos jokainen kantaa siitä oman vastuunsa. Moni kokee, että on yksin ja omillaan. Onneksi se ei ole totta. Olemme samassa veneessä, koronaviruksen käynnistämässä hirmumyrskyssä. Jokaisen on kannettava tästä vastuu.

Suomen ja suomalaisten, ja suomalaisen yhteiskuntamallin tulevaisuuden kannalta on olennaista, että tämä kriisi hallitaan. Sen tueksi on luotava ymmärrys tilanteesta, ja tietoa ratkaisuista. Heti, ja joka päivä. Kunnes kriisi on ohi.

Me haluamme tehdä tämän mahdolliseksi. Haluamme rakentaa yritysten ja yrittäjien sekä ratkaisuja tarjoavien välille suoran yhteyden, jonka ytimessä on pyrkimys löytää paitsi ongelmat myös poistaa ne.

Tällä sivustolla keräämme tietoa talouskriisin tilanteesta, luomme mahdollisimman reaaliaikaista tilannekuvaa ja kannustamme etsimään ongelmien lisäksi myös ratkaisuja.

Nostamme keskustelusta kiinnostavia havaintoja ja ideoita esille, tämän sivuston lisäksi uutiskirjeessämme, ja myös sosiaalisessa mediassa.

Kun ongelma on ilmeinen, ratkaisuja etsitään mös ohjatulla fasilitoinnilla. Rakennamme yhteisöllemme mahdollisuuden osallistua myös tulevaisuuden skenaarioiden hahmotteluun ja pohdimme, miten organisaatioita tulee johtaa kriisin keskellä.

Raportoimme tulokset, jotta niillä on vaikutusta päätöksiin. Raportoimme ne myös, jotta tämä yhteisö voi edelleen jalostaa edotuksia.

Kaikki alkaa siitä että liityt mukaan. Näin saat myös uutiskirjeen, jolla pidämme sinut ajan tasalla siitä, mitä yhteisössämme tapahtuu.

Kiitos että olet mukana!

Talouskriisiläiset!


Perustajat

Mika Mäkeläinen on kokenut kasvuyrittäjä, joka on ollut perustamassa uransa aikana toistakymmentä pääasiassa teknologiaan keskittynyttä yritystä. Mika tunnetaan myös kasvuyritysten hallitusvaikuttajana ja yrittäjyysaktivistina, jonka tunnetuin hanke on Taivas+helvetti.

Atte Jääskeläinen on LUT-yliopiston Professor of Practice ja median strategiaa ja kulttuurimuutoksia Euroopassa konsultoiva yrittäjä. Hän on toiminut aiemmin muun muassa Ylen uutis- ja ajankohtaistoiminnan johtajana, Suomen Tietotoimiston toimitusjohtajana ja päätoimittajana sekä taloustoimituksen esimiehenä Helsingin Sanomissa.