Rekisteröinti onnistui. Kirjaudu sisään.

Tervetuloa! Ratkaisemme. Yhdessä.

Tervetuloa! Ratkaisemme. Yhdessä.

Tarkista salasana.

Kriisin painopiste siirtymässä teollisuuteen, kauppaan ja rakentamiseen

Reaaliaikaisen laskutus- ja kassatiedon perusteella ravintolat ovat elpymässä, ja niissä suunnitellaan jo työntekijöille aktiivisesti vuoroja. Alan elpyminen ei kuitenkaan auta pelastamaan Suomea, sillä ongelmat kasaantuvat kaupassa, teollisuudessa ja rakentamisessa. Pk-yritysten käteismyynti on palannut kriisiä edeltävälle tasolle.

4.6.2020 talouskriisi.fi
0

Ravintoloiden aukeaminen näkyy alalla suunnitelluissa työtunneissa. Alalla on kutsuttu töihin noin neljännes siitä joukosta jolla oli töitä maaliskuun alussa.

Pk-yritysten käteismyynti on kasvanut tasaisesti jo huhtikuun alusta alkaen ja on nyt lähes vuoden 2019 tasolla. Kaupan sekä Taiteet ja viihteet -aloilla jo lähes puolet yrityksistä toimii ja vastaanottaa käteistilityksiä.

Kaupan tapahtumamäärät ovat vielä pieniä verrattuna viime vuoteen, joka yhdessä myynnin kasvun kanssa indikoi, että keskimääräinen ostoskoko on kasvanut. Kaupassa käydään harvemmin mutta ostetaan enemmän kerralla.

Laskutustietojen perusteella kaupan ja tukkukaupan alan vaikeudet ovat kasvamassa. Samoin teollisuuden ongelmat ovat kasvamassa ja uutena kriisitoimialana on myös rakentaminen.

Accountor Oy arvioi edelleen, että pk-sektori menettää noin miljardi euroa liikevaihtoa ja tämä menetys kohdistuu erityisesti pienimpiin yrityksiin toimialasta riippumatta.

Alla olevat kuvaajat kertovat uutena tietoja käteismyynnin kehityksestä eri toimialoilla. Tämä täydentää aikaisempaa seurantaa, joka on keskittynyt laskutuksen muutoksiin.

Kirjoittajasta

talouskriisi.fi