Rekisteröinti onnistui. Kirjaudu sisään.

Tervetuloa! Ratkaisemme. Yhdessä.

Tervetuloa! Ratkaisemme. Yhdessä.

Tarkista salasana.

Haaste: Lähde mentoriksi ja auta nuorta työllistymään

Keväällä nuorten työttömyys kasvoi suhteellisesti ehiten, jopa kaksinkertaiseksi. Suomen Mentorit ry haastaa talouskriisi.fi -yhteisön jäsenet työllistymistä tukevaan mentorointiohjelmaan. Lähde mentoriksi työttömälle vastavalmistuneelle nuorelle!

16.6.2020 talouskriisi.fi
0
Suomen Mentorit on voittoa tavoittelematon yhdistys, joka tarjoaa vastavalmistuneille, korkeakoulutetuille nuorille tukea matkalla korkeakoulusta työelämään.

Työ- ja elinkeinoministeriön viimeisimmän, huhtikuun työllisyyskatsauksen mukaan työttömyys lisääntyi suhteellisesti eniten 20-44 -vuotiaiden joukossa – kasvua oli 108 %. Työpaikkoja on vähemmän tarjolla kuin aikaisemmin.

On odotettavissa, että tilastot yhä synkkenevät, kun touko-kesäkuussa oppilaitoksista valmistuu lisää nuoria työmarkkinoille.

Suomen Mentorit on tilanteesta johtuen avannut poikkeuksellisesti haun syksyn mentorointiohjelmia varten jo nyt, jotta kaikki korkeakouluista valmistuneet työttömät nuoret saisivat haettua apua työllistymisen tueksi.

“Moni valmistuneista nuorista kokee tilanteen ahdistavana. He kyseenalaistavat omat työllistymismahdollisuutensa, kun moni kokenut työelämän ammattilainenkin on lomautettuna. Nuoret ovat mentorihakemuksissaan kertoneet kariutuneista harjoittelupaikoista ja työsuhteista. Tarve mentoroinnille on suurta, sillä kevään ohjelmaan mukaan haki yhtäkkiä 30% enemmän nuoria kuin oli mentoreita. ” kertoo Suomen Mentorien puheenjohtaja Lasse Leponiemi

Työttömyysjakson venyessä työllistämistoimien toteuttaminen hankaloituu ja työllistymisen todennäköisyys laskee merkittävästi. Erityisesti nuorten on tärkeää uskoa omiin vahvuuksiinsa ja saada niiden tunnistamiseen apua. Vapaaehtoiset mentorit tukevat nuoria omien työelämävahvuuksien löytämisessä ja työllistymisessä. Mentorointisuhde kestää vuoden. 

Suomen Mentorit ry on vuonna 2012 perustettu voittoa tavoittelematon yhdistys, joka tarjoaa vastavalmistuneille, korkeakoulutetuille nuorille tukea matkalla korkeakoulusta työelämään. Toiminta perustuu vapaaehtoisuuteen ja toiminta rahoitetaan työyhteisöjen maksamilla kumppanuusmaksuilla. 

Lähde mukaan ilmoittautumalla tässä osoitteessa

Kirjoittajasta

talouskriisi.fi